Un colt ultra’ uitat de lume

iulie 11, 2008

Si daca noi nu vom mai fi…

Filed under: Ganduri ultras — admin @ 3:34 pm
Tags: ,

M-am folosit de o parafrazare a unui vers dintr-un cunoscut cantec pentru a da titlu catorva dintre gandurile care ma framanta in viata de zi cu zi.
Noi, cei care sambata de sambata si nu numai, de cate ori echipa noastra are cate un examen de trecut suntem acolo, suntem prezenti, imbunatatind in mod clar tribunele din punct de vedere vizual, dar si sonor, suntem niste artisti care asemeni marilor poeti sau scriitori dam culoare.

Figurile noastre de stil, imaginile vizuale sau auditive reprezinta cantecele, coreografiile, mesajele mai mult sau mai putin ironice pentru rivali sau de incurajare pentru echipa, steagurile, gardul atat de inspirat imbogatit cu steaguri si bannere cu diverse nume ale caror sensuri din pacate sunt doar de noi sunt intelese.
Daca ati privi un pic lucrurile si prin ochii nostri, ai celor care ne traim viata alaturi de echipele iubite, de cluburile care ne seamana orgoliu si mandrie in suflet, v-ati putea gandi ce pericol constituie o eventuala materializare a titlului dat de mine acestor insemnari.

Organele represive si presa care are rolul fundamental in formarea opiniei publice, nefacand altceva decat sa amplifice totul la dimensiunea senzationalului atat de cautat, aceste 2 organisme vor ca noi, cei descrisi mai sus, sa nu mai existam. Desi sunt o fire optimista si nu ma pot gandi la asa ceva, oricat de mult as incerca sa trag concluzii din cele vazute si traite ajung la acelasi nefericit rezultat.
De ce sunt toti impotriva noastra ? De ce noi, poetii stadioanelor suntem asociati cu niste huligani sau infractori ? Si cine sunt aceia care dau tonul acestor acuze si denigrari ? Urmariti programele tv, ziarele, programele radio si va veti da seama, daca nu cumva deja ati facut-o. Si totusi, intrebarea care ne chinuie cel mai mult pe plan cerebral este: „De ce ?” De ce respectivii vor sa ne termine pe noi, tocmai pe noi, cand va este si voua binecunoscuta situatia prin care tara noastra trece, aproape la toate nivelurile.

Raspunsul cel mai bun la aceasta intrebare a fost dat, dupa opinia mea, de un mesaj al dinamovistilor, desi nu le impartasesc dragostea pentru culori. « DE ULTRASII ORGANIZATI DOAR HOTII SE SIMT AMENINTATI »
Acum, ca v-am exprimat gandurile care ma framanta, voi sfarsi fredonand in continuare versurile celebrului cantec : SI CAND NOI NU VOM MAI FI…VA VETI AMINTI…CA AU FOST ODATA…ULTRAS !

Vlad MCMXXI Timisoara

Reclame

4 comentarii »

 1. Marii artisti ai lumii au devenit apreciati post-mortem. Poetii stadioanelor, cum i-ai numit, vor fi apreciati de masa atunci cand nu va mai fenomenul, si atunci isi vor aminti … ca au fost odata ultrasi.

  Comentariu de Der Kaiser — iulie 11, 2008 @ 5:11 pm | Răspunde

 2. De ce? Unul dintre raspunsuri este si pentru ca nimeni nu le-a explicat despre ce este vorba. Poate este si vina ultrasilor romani pentru ca nu au stiut sau vrut sa comunice cu nimeni. Lipsa de comunicare, acesta este unul dintre posibilele raspunsuri. Parerea mea.

  Comentariu de degady64 — iulie 11, 2008 @ 6:28 pm | Răspunde

 3. Iriis! Dunitru!!! Dudu dududu dudu Dunitruuuu!

  Comentariu de dadatroll — iulie 12, 2008 @ 7:33 am | Răspunde

 4. mitica la puscarie mah comunist batran nu mai mori odata.

  Comentariu de remus. — august 11, 2008 @ 11:42 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: