Un colt ultra’ uitat de lume

Iulie 27, 2008

Cronica ultra’ alb-violeta: FC Arges-Poli Timisoara

Dupa un an in care pe stadionul din Trivale urcau maxim 2000 de spectatori, care nici nu se mai bucurau la goluri, aseara am asistat la o daruire atat din partea jucatorilor, dar mai ales de sprijinul intregului stadion. S-a auzit din nou Argesu` strigat de toti cei prezenti la meci.

La inceputul partidei, atat noi, cat si suporterii veniti de la Timisoara am avut probleme cu jandarmii, care au interzis afisarea bannerelor pe gard, pe motiv ca „tot voi nu mai vedeti meciul”.

Am ales afisarea lor, dar nu in dreptul sectorului ocupat de noi. Steaguri de gard: Violet Republic, Violet Eagles si Debilii, iar timisorenii au renuntat sa isi mai puna steagurile de gard si pus un banner pe care scria „Politehnica Timisoara”. Dupa o discutie cu observatorul meciului, care a spus ca daca nu ramane un singur banner pe gard, la fel cum au timisorenii, se va ajunge pana la depunctarea echipei, am ales ca la pauza sa dam jos toate cele 3 bannere. Un cretin.

La inceputul partidei, pe sectorul ocupat de noi s-a desfasurat coregrafia, o panza pe care erau desenati un suporter si un jucator alb-violet, ce se tineau dupa umar, si care aveau cele doua arme ale lor: steagul si mingea. Mesajul: „GATA DE LUPTA”.
La jumatatea primei reprize, grupul Violet Republic a afisat mesajul „2000 – Orasul marelui Dobrin v-a ajutat / 2007 – Marea voastra galerie l-a uitat”. In 2000, pe cand fosta Politehnica Timisoara a retrogradat in Divizia C, presedintele de atunci al lui FC Arges, Constantin Stroe, le-a cedat locul in liga secunda in defavoarea Daciei Pitesti. Anul trecut, cand Dobrin s-a inaltat la cer, ei nu au fost in stare sa faca un mesaj pentru „Gascan”, asa cum au facut multe din celelalte peluze.

Suporterii alb-violeti (pitestenii, nu cei alb-mov) au cantat pe toata durata meciului, si-au incurajat favoritii si lucrul acesta s-a resimtit si in jocul echipei.

violafans.net

Reclame

2 comentarii »

  1. […] weekendul trecut, scrise de ultraşi din mai multe peluze româneşti: FC Arges- Poli Timisoara: cronica piteşteană şi cronica timişoreană Rapid-Gloria Bistrita: cronica de la Rapid Steaua – AS Roma: cronica […]

    Pingback de Un colţ uitat de lume… :: ULTRAS — Iulie 30, 2008 @ 12:29 pm | Răspunde

  2. ba deci raman scarbit de aceasta cronica … am fost la meci si va spun lucrurile ce s-au omis … s-a zis sa se de-a bannerele jos …noi cei din timisoara nici nu ne-am atins de ele pe cand cei de la arges si-au dat jos banerele de vreo 2 ori ..iar argesenii violeti si cu alb cand a dat timisoara gol pentru 1-1 nici nu au mai cantat pe cand noi venitzi de la timisoara si cand a dat argesul am aplaudat si am cantat …si se mai uita gestul pe care l-a facut CVUCS fata de juniorii argesului …mai lasa-tzi vorba ca daca ar fi la ce stadion are argesul are trebui sa reintre ceahlaul in a…iar faza cu dobrin ce puteam face noi ca el a murit ..respect si atata …nu trebuie neaparat si coregrafie asa vretzi ?

    Comentariu de lamurire — Iulie 31, 2008 @ 11:08 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: