Un colt ultra’ uitat de lume

august 27, 2008

Cronica ultra’ alb-visinie: RAPID-Dinamo 2-1

Filed under: Cronici ultras,Spectacol pe stadioane — admin @ 6:05 pm
Tags: , , ,

tapa a-V-a a Ligii I a programt primul derby interbucurestean al sezonului. Declaratiile conducatorilor celor doua cluburi din saptamana premergatoare meciului dar si jocul prestat in cele 4 etape de ambele echipe promiteau un duel echilibrat si destul de tensionat.
Duminica seara, ora 20:45 temperatura de afara destul de ridicata dar nu exagerat, stadionul plin in proportie de 80% exceptand Peluza I si sectorul tampon dintre galeria dinamovista si restul tribunei.

Inainte cu cateva minute de ora de start a partidei lateralele peluzei rapidiste incep sa fie animate de steaguri alb-visinii (albe cu cruce visinie) de dimensiuni medii. In zona centrala a peluzei este afisata o panza pe care este scris “1923” (alb pe negru de dimensiuni foarte mari) iar odata cu intrarea echipelor se desfasoara o panza alba pe care este inscriptionata o cruce visinie iar in interiorul acesteia este scris cu alb “FCRB”. Coregrafia desi simpla ofera un impact vizual foarte placut mai ales datorita steagurilor din lateralele peluzei.

Pe parcursul meciului pe gardul Peluzei Nord au fost afisate: Berceni Style, Ultra Stil, Bombardierii, Torcida Visinie, Devil’s Gate, FCRB, Legione Titan, Ultra Vest, Fiecare cu ce-l doare, CDI, CLTV, Fetesti Hool’s, Alcoolica, Mars ma… Deasemenea au fost afisate si urmatoarele mesaje:

“Tortele sunt pentru spectacol, nu incidente / Legea ta provoaca acte violente”

“Voi suporteri independenti plini de onoare de fapt pioni in campanii electorale”

“Peluza N. Ontanu”

“Campionate furate cu LPF in spate”

“Mercenar alungat in groapa refugiat”

In repriza a-II-a grupul CLTV a afisat o mini coregrafie: pe o panza alba a fost desenat un militian (1948), un caine (1990) si un spartan (2007) iar in partea de sus a panzei scris “EVOLUTIA VOASTRA:”, deasupra panzei mesajul “Militieni, caini rosii, acum spartani” iar sub panza mesajul “Ce urmeaza?”.

Steagurile folosite la realizare coregrafiei dar si multitudinea de steaguri pe doua bete si steaguri mari au facut ca peluza rapidista sa fie animata pe toata desfasurarea meciului. In peluza au aparut de cateva ori torte si fumigene insa nu un numar foarte mare.

De cealalta parte suporterii dinamovisti in numar de 406 au ocupat un sector de la Tribuna I, cei ce isi anuntasera prezenta in Tribuna a-II-a nefacandu-si simtita prezenta. In sectorul rezervat au fost prezenti circa 30 de sudisti foarte usor de observat datorita faptului ca erau dezbracati si cantau in permanenta, 20-30 de membrii Brigate, cativa din DOL langa steagul lor pus pe copertina dinspre scari si restul din PCH .

La inceputul meciului ultrasii dinamovisti au afisat o coregrafie realizata din veste: in partea de sus a sectorului veste albe, in partea de jos veste negre iar pe mijlocul sectorului din veste rosii “PE”. Pe gardul din fata scris rosu pe alb mesajul “ISTORIA DOVEDESTE ASTA”. O coregrafie destul de interesanta care pe mine personal m-a pus pe ganduri si pana sa realizez exact despre ce era vorba: “alb PE negru” -> “istoria dovedeste asta” a trecut ceva timp.

Dupa afisarea coregrafiei in sectorul dinamovist au aparut pe gard bannerele tuturor brigazilor dinamoviste, cu exceptia unora din Sud (n-am vazut DNL si Power Puff).

La inceputul reprizei secunde in centrul sectorului dinamovist a aparut o “sperietoare de ciori” realizata cu ajutorul unor tevi si veste. Pe toata desfasurarea meciului zona oaspete a fost colorata aproape in intregime de steaguri pe doua bete. In sector in timpul meciului au aparut torte care au fost aprinse la nivelul scaunelor.

La Tribuna a-II-a a existat un grup de circa 70-80 de persoane vis a vis de sectorul in unde au fost “cazati” oaspetii care a cantat si s-a “certat” cu oaspetii pe toata desfasurarea meciului, au fost date si 3-4 torte care de doua ori au dat de lucru pompierilor prezenti la meci.

In timpul meciului peluza rapidista a cantat in permanenta (exceptand minutele de dupa primirea golului) insa faptul ca numarul celor prezenti aici nu este similar cu numarul celor care alcatuiesc galeria s-a vazut din plin, de multe ori cantand doar membrii brigazilor. Au fost cateva momente foarte bune in care peluza si tribuna au cantat in tandem acoperind in totalitate fondul sonor dar per total s-a cantat mult mai in surdina fata de alte meciuri.

Oaspetii au cantat aproape pe toata durata meciului cu un plus in prima repriza, cel mai bine s-a auzit scandarea Di-na-mo, Di-na-mo si scandarile rasiste care la acest meci au fost foarte dese. Dinamovistii se pare ca incet incet au asimilat cuvantul rapidist cuvantului tigan si folosesc acest lucru ca “laitmotiv” in tot ceea ce fac pe stadion: coregrafii, sp2b si cantece.

Meciul a fost unul destul de echilibrat pe intreaga sa desfasurare existand destul de putine ocazii de poarta. Desi dupa golul marcat in minutul 70 oaspetii pareau ca vor castiga jocul Rapidul a reusit sa intoarca rezultatul in urmatoarele 12 minute acest lucru si datorita unor greseli ale fundasilor dinamovisti.

Din punct de vedere “ultra” a fost un derby destul de reusit, ambele galerii afisand coregrafii interesante, steaguri pe doua bete numeroase dar si torte in ciuda controlului riguros si a legii potrivnice.

Catalin

Poze: www.rapidfans.ro si www.peluza.info

Reclame

7 comentarii »

 1. Iata o cronica frumos realizata in care sunt scoase in evidenta si realizarile adversarului..Felicitari!

  Comentariu de dinamoboy — august 27, 2008 @ 6:24 pm | Răspunde

 2. Frumos meci, respect T2 !

  Comentariu de danirapid — august 27, 2008 @ 6:45 pm | Răspunde

 3. foarte frumoasa aceasta cronica..felicitari 😉

  Comentariu de fcd — august 27, 2008 @ 10:55 pm | Răspunde

 4. La cat de impartial e cronicarul putea lejer sa fie si arbitru, ca tot 2-1 se termina, unde mai pui ca impaca si galeriile cu argumente logice :))

  Comentariu de numenecesar — august 28, 2008 @ 1:53 pm | Răspunde

 5. de ar fi si conducatorii celor 2 cluburi asa diplomati ca tine ce bine ar fi…
  Dar asta este: avem conducatori cu un nivel de civilizatie si comportament de gradinita.

  Comentariu de Motanu — august 28, 2008 @ 2:29 pm | Răspunde

 6. probleme din cauza la tortele de la t2????

  Comentariu de unul mai in virsta — august 29, 2008 @ 10:57 pm | Răspunde

 7. Mie nu mi se pare ca ai fost destul de echidistant..probabil ca ai fost la meci shi erai okupat cu alteceva..

  Comentariu de Drog — septembrie 11, 2008 @ 12:44 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: