Un colt ultra’ uitat de lume

septembrie 2, 2008

Comunicat New Order

Acum 18 luni un grup de tineri suporteri roş-alb-albaştri au pornit, plini de ambiţie şi cu planuri măreţe, pe drumul formării unei peluze puternice, demnă de o echipă cum este Oţelul . Începutul a fost puţin mai dificil decât se aştepta cineva, însă cu timpul lucrurile au evoluat, profitând de susţinerea necondiţionată a membrilor cu state vechi din peluza gălăţeană. Cu timpul aşteptările au crescut, totodată crescând şi starea de tensiune existentă între membii peluzei, situaţie care ar fi putut fi uşor ocolită printr-o simplă discuţie.

Odată cu împlinirea unui an de la înfiinţarea brigăzii lucrurile păreau a reintra pe făgaşul normal, până într-o zi, într-o dimineaţă, cu doar câteva minute înainte de plecarea spe celălalt capăt al ţării pentru a ne încuraja echipa. Dintr-o simplă nemulţumire a unora dintre membrii peluzei s-a ajuns la un conflict violent, finalizat numai la intervenţia echipajului de poliţie prezent în zonă pentru a ne escorta de-a lungul călătoriei şi, în acelaşi timp, pentru a ne proteja de eventualele conflicte cu suporterii adverşi (ce ironie!).

Cu gândul doar la binele peluzei şi implicit al echipei pe care o iubim am decis să trecem cu vederea incidentul, transformând nemulţumirile pe care le aveam în ambiţia de a face cunoscută Peluza Nord gălăţeană. Din acea zi însă ne-am dat seama că tot ceea ce voiam să realizăm trebuia obţinut doar prin forţe proprii, amăgindu-ne cu gândul că într-o zi munca noastră va fi un exemplu pe care îl vor urma şi ceilalţi.

Din păcate lucrurile nu au stat deloc aşa cum ne-am imaginat: etapele treceau, un campionat se termina doar pentru a lăsa loc următorului să înceapă, însă povestea Peluzei Nord era aceeaşi: o mână de oameni prestau o muncă de Sisif, ducând povara întregii comunităţi pe umerii lor.

Sezonul 2008-2009 a început la fel ca toate celelalte; aceleaşi steaguri antice, aceleaşi “japoneze” aproape indescifrabile. În toată această natură moartă, o pată de culoare o reprezenta munca membrilor NO, care au reuşit “performanţa” de a vopsi 4 japoneze şi de a coase 4 steaguri, materiale care au fost afişate cu atât de mare “atenţie” de ceilalţi membrii ai peluzei încât în acest moment, după doar 4 etape, sunt deja neutilizabile. Şi pentru ca realitatea să fie şi mai crudă, conflictul precedent a recidivat. Istoria repetându-se în această manieră extrem de neplăcută, membrii NO au decis că nu se mai poate continua în acest fel.

Începand cu primul meci cu spectatori de pe teren propriu, membrii NO îşi vor susţine echipa favorită din inima Peluzei Sud. Această hotărâre a fost luată ţinând cont de condiţiile existente în acest sector al stadionului, în care adevăraţii suporteri roş-alb-albaştrii pun mai presus de orice iubirea pentru culori şi binele echipei Oţelul Galaţi.

Odată cu această partidă se va scrie o nouă pagină din istoria brigăzii New Order, cât şi a întregii Peluze Sud, fiind momentul când s-au pus bazele unei peluze demne de o echipă cum este Oţelul Galaţi.

30.08.2008

Reclame
TrackBack URI

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: