Un colt ultra’ uitat de lume

septembrie 17, 2008

Cronica ultra’ alb-albastra: POLI Iasi-Otelul Galati 2-1

Era ora 18, cu o ora inainte de inceperea meciului, iar la casele de bilete si in fata stadionului era aproape pustiu. La cele 10 grade Celsius era oarecum de asteptat avand in vedere si slaba prezenta din ultimii ani pe Emil Alexandrescu. Totusi 2.500 de microbisti au indurat frigul din Copou, din care cca 80 veniti de la Galati. Si imi reamintesc de momentul cand paseam pentru prima data pe stadionul din Copou, care era aproape plin, cu toate ca era mult mai frig si jucam doar cu Apulum Alba Iulia, o candidata la retrogradare in sezonul respectiv.

Nordul iesean a cantat destul de mult, incurajandu-si echipa, dar si scandand impotriva LPF si a conducatorilor fotbalului romanesc. Au fost fluturate 2-3 steaguri din cand in cand si pe gard a fost afisat mesajul “Dreptate pentru Poli Timisoara” cu toate ca au fost ceva probleme cu fortele de ordine de pe stadion care au incercat sa il dea jos. Pe parcursul primei reprize s-a mai afisat “Bine ai venit Gava” mesaj adresat argentinianului Alehandro Gavatorta, care s-a reintors dupa 2 ani la echipa noastra.

Datorita scorului, dar probabil si datorita frigului, spectatorii de la tribune au dat tonul, scandand de mai multe ori pe parcursul celor 2 reprize incurajari pentru echipa.

La Nord au fost prezente urmatoarele bannere: BR Boys, Gruppo Sado, BSE si Blue Force, iar la Sud, Blue-White Ladies si Settore Ultra.

Galeria oaspete a fost impartita in 2 sectoare (circa 35 din Nord si 45 din Sud). Ei au cantat aproape pe toata durata meciului, in general fiecare peluza pe rand, dar in multe cazuri au canta melodii diferite in acelasi timp, astfel ca nu prea se intelegea nimic.

Sudul galatean a fost mai activ, mult mai multe steaguri, au afisat un mesaj de sustinere pentru Timisoara, si au avut o mica coregrafie pe care din locul in care stateam noi nu ne puteam da seama ce reprezinta.

Cu toate ca jocul echipei nu a fost unul foarte bun, ne-am multumit cu faptul ca am castigat primul meci din acest sezon, iar nocturna, slava Domnului, a functionat pana dupa fluierul final al arbitrului.

Dodo BWL

2 comentarii »

  1. da poze cu peluza SUD Iasi nu am vazut mai niciodata in cronicile tale ?

    Comentariu de V dinsud S — septembrie 17, 2008 @ 4:58 pm | Răspunde

  2. V de la Vaslui, ia uita-te aici https://uncoltuitatdelume.wordpress.com/2008/08/11/cronica-ultra-alb-albastra-poli-iasi-steaua-0-1/ si vezi ca pozele 3 si 4 cele cu mesajele, sunt din Sud. Si alt meci acasa nu a mai fost.

    Comentariu de I dinsud — septembrie 20, 2008 @ 9:22 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.