Un colt ultra’ uitat de lume

septembrie 25, 2008

Cronica ultra’ in alb-negru: U Cluj-Unirea Alba Iulia 1-0

In primul meci al Universitatii Cluj pe batranul “Ion Moina” in noua stagiune de liga a II-a, antrenorul Dorinel Munteanu va putea sa-i vada pe suporterii “sepcilor rosii” la munca acasa, in peluza si la tribuna. Pe parcursul intregii saptamani, acesta si-a exprimat dorinta de a-I vedea pe fani la stadion, aproape de echipa. Dorinta care s-a si implinit, deoarece in fata stadionului erau cozi la casele de marcat, fapt care m-a bucurat enorm, semn ca Universitatea nu si-a pierdut fanii.

In peluza a fost prezent steagul peluzei Sepcile Rosii si steagurile de gard ale gruparilor Ultra` Novac, Brigate Zorilor, Black Devils, Kamikaze Girls, U.C.G., Brigate Gherla, Boys, Fanatics, Ultras`19, Fort si la tribuna Fazione Academica.
In prima repriza s-a cantat bine, dar parca vremea mohorata si-a pus amprenta pe suporteri; nu se canta puternic, se canta molesit, s-au fluturat steaguri, dar lipsea ceva in vocile suporterilor.S-a afisat si un mesaj al brigazii Ultra’ Novac: ”NU CONTEAZA BANII, CONTEAZA FANII / NU CONTEAZA LIGA CAND IUBESTI ECHIPA” .

In repriza a doua a inceput spectacolul: la inceputul acesteia s-a aprins un numar de 3-4 fumigene, peluza a prins viata, s-a cantat mai puternic, mai tare, iar pe fetele suporterilor se vedea acea bucurie pe care cu greu o poti descrie in cuvinte. Cei de la tribuna au inceput sa cante mai puternic, se canta pe tot stadionul. Dupa fumigene au avut loc unele incidente cu agentii firmei de paza Scutul Negru, care vroiau sa ii prinda pe cei care au apris fumigene. Ceea ce mi s-a parut foarte amuzant a fost faptul ca acestia ne intrebau pe noi daca ii cunoastem pe cei care au dat cu fumigene, cerandu-ne sa ii identificam, “sa ii turnam”. Intr-o prima faza, l-au saltat din peluza pe un suporter care a dat tonul la galerie, moment in care au coborat mai multi membri ai gruparilor pentru a-l apara. Acestia au revenit dupa cateva minute, scutul negru era tot prin peluza, cautand “vinovati”. Au gasit repede unul – un membru din Fanatics, care era nevinovat. Acest lucru ne-a enervat, toata peluza ripostand, impreuna cu cei de la tribuna, pentru a-l apara de abuzuri. Dupa discutii si scandari anti garda, i-au dat drumul.

Odata intorsi in peluza, ne-am reluat cantecele si echipa a si marcat un gol. Toata lumea pe gard, bucurie si mai mare, iar in jocul echipei s-a vazut determinare. A fost un joc care ne-a multumit pe noi, suporterii.

Oaspetii au fost prezenti in numar de 30, au cantat foarte rar.


Martianu

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: