Un colt ultra’ uitat de lume

Noiembrie 2, 2008

„Au stralucit o viata intreaga, adevaratele stele continua sa o faca!”

Filed under: Spectacol pe stadioane,Stiri ultras — admin @ 1:26 am
Tags: ,

Suporterii Universitatii Cluj au aprins in aceasta seara peste 15.000 de lumanari pe stadionul Ion Moina in amintirea tuturor gloriilor, care au imbracat tricoul alb-negru. Procesiunea de comemorare a inceput cu imnul „Slava tie studentie”. Fanii au intonat „Gaudeamus Igitur”, impresionand asistenta. Suporterii au tinut un moment de reculegere si s-au rugat pentru sufletele gloriilor disparute de la „U”.

Este o actiune fara precedent in Romania si poate chiar in Europa. Intreaga asistenta vorbeste in soapta si se pregateste sa cante imnurile Universitatii Cluj. In tribuna a doua fanii au expus un baner cu mesajul :”Au stralucit o viata intreaga, adevaratele stele continua sa o faca!”.

La comemorarea de pe arena „Ion Moina”, organizata de suporterii Universitatii Cluj, au participat printre sutele de suporteri si fostele glorii Remus Campeanu, impreuna cu nepotul sau si Nicolae Szabaszlay, dar si vicepresedintele FRF, Patritiu Abrudan, fiul si nepotii lui Petru Emil. Dintre fotbalistii Universitatii Cluj de astazi, doar Paul Tene, vizibil emotionat, si Adrian Ionescu au fost prezenti.

Nicolae Szabaszlay a spus, cu lacrimi in ochi: „Nu stiu sa mai fi facut cineva asa ceva undeva in lume! Este incredibil! Imi aduc acum aminte de generatii intregi de jucatori de la „U” care nu mai sunt printre noi. In minte mi se deruleaza faze din diferite meciuri jucate aici pe acest stadion cu jucatori care nu mai sunt printre noi”.

Patritiu Abrudan a reusit cu greu sa-si gaseasca cuvintele, reusind sa vorbeasca dupa cateva momente in care lacrimile i-au sugrumat vocea: „Numai cine nu stie ce inseamna Universitatea Cluj poate sa fie indiferent si sa nu fie emotionat la ceea ce se petrece aici. Imi vine sa plang pentru acest simbol, dar sunt sigur ca nu va muri niciodata!”.

Remus Campeanu, presedintele in exercitiu al „sepcilor rosii”, s-a aratat si el impresionat de initiativa suporterilor: „Sunt foarte emotionat! Atmosfera de acum imi aduce aminte de vremea eram jucator. E feeric! Parca si stadionul, care e in pragul demolarii, arata mai bine acum!”.

Anunțuri

3 comentarii »

  1. Mult respect pentru gestu vostru!

    Comentariu de Strudel — Noiembrie 2, 2008 @ 3:30 pm | Răspunde

  2. Bravo. Un gest cu adevarat „U”nic.

    Comentariu de George — Noiembrie 3, 2008 @ 1:52 pm | Răspunde

  3. […] un colt ultra uitat de lume, trebuie neaparat sa vedeti ce-a reusit sa faca galeria celor de la “U” . pur si simplu […]

    Pingback de De la altii citire (5) | Pandutzu dot com — Noiembrie 7, 2008 @ 3:31 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: