Un colt ultra’ uitat de lume

Noiembrie 6, 2008

„B1 derby” in week-endul trecut

afisZona Ruhr este cea mai mare si importanta concentrare industriala a Germaniei, facand parte din Renania de Nord-Westfalia cel mai populat (18.059.839 loc.) si totodata cel mai vestic land german. Zona include printre altele, orasele Duisburg, Essen, Gelsenkirchen, Bochum si Dortmund ca facand parte din districtele Wesel, Unna, Recklinghausen si Ennepe-Ruhr. Aceste districte au crescut in cadrul unui complex industrial imens, adapostind cca. 5,3 mil locuitori, fiind a 5-a aglomeratie urbana din Europa dupa Moscova, Londra, Paris si Madrid.

In aceasta zona, fotbalul are o functie sociala si de integrare foarte importanta, multi locuitori din zona fiind microbisti, plaja echipelor de calibru fiind impresionanta: Borussia Dortmund, Schalke-04 Gelsenkirchen, VFB Bochum (in prima liga), Duisburg si Roth-Weiss Essen (liga secunda). Meciurile dintre aceste echipe produc pasiuni pe plan local, cel mai important dintre ele fiind Bochum si Dortmund, cunoscut si ca „B1 Derby” deoarece ambele orase se afla pe Bundesstrasse 1 (calea rutiera cea mai importanta a landului, echivalentul unei autostrazi).

Pe Vestfalenstadion, actualul Signal Iduna Park (in baza unui contract de sponsorizare pt perioada 12.2005÷06.2011 cu firma de asigurari Signal Iduna Group) s-a disputat in acest week-end, in fata a 80.000 de spectatori (din care 8.000 din Bochum) meciul din Bundersliga Borussia – Bochum, incheiat cu scorul de 1-1.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: