Un colt ultra’ uitat de lume

Noiembrie 8, 2008

O solutie de interes si in Liga 1

112Multe cluburi se plang de lipsa banilor necesari pentru modernizarea stadioanelor de fotbal, asa ca multe arene ale echipelor din Liga 1 sunt intr-o stare deplorabila. Sa ne reamintim de cazul suporterului mort la Timisoara din cauza degradarii scarilor de acces. Sau de situatia stadionului din Stefan cel Mare care de la darea in folosinta nu a mai cunoscut o reconditionare masiva.
Iata ca in Germania s-a gasit o solutie.

Fanii lui Union Berlin lucrează la renovarea arenei (articol prosport)

Tribune care stau sa cada, rezerve valutare zero, dar şi o dragoste imensă pentru culorile clubului. Este exact ceea ce i-a împins pe suporterii lui FC Union Berlin să-şi sufle mânecile, să pună mâna pe mistrie şi pe lopată şi să purceadă la treabă.

Ei bine, nu-i nicio glumă, fanii grupării germane care evoluează în liga a III-a vor construi noua arenă. Desigur, cu un proiect făcut de un arhitect capabil şi supravegheaţi şi organizaţi de doi ingineri specialişti în construcţii.

900 de „Nemuritori”

Potrivit cotidianului Stampa, ceva mai puţin de 1000 de susţinători ai echipei, sătui de promisiunile de asistenţă financiară, au decis să se organizeze şi să participe la renovarea arenei construită în 1920 şi devenita inutilizabilă în zilele noastre. Astfel, începând cu data de 2 iunie, oamenii se strâng, la ora 6:30, pe Ander Elten Forsterei, înarmaţi până în dinţi cu sculele de rigoare şi se apucă de treaba.

Desigur, fac muncă patriotică, nu primesc nimic pentru munca lor şi s-au strâns, până acum, 45.000 de ore. De remarcat că bărbaţii care au job şi nu se pot prezenta au fost de acord să doneze, fiecare, câte 20 de euro pe zi în contul deschis ad-hoc pentru susţinerea santierului. Din câte se pare, lucrurile merg foarte bine şi, în consecinţă, lucrările ar putea fi terminate anul viitor.

 

 

Anunțuri

2 comentarii »

  1. iti dai seama..ce satisfactie o sa fie cand o sa-l termine..si or sa vina pe stadionul construit de ei, sa isi sustina echipa

    Comentariu de craiova — Noiembrie 8, 2008 @ 11:28 pm | Răspunde

  2. Deci ce ma putut impresiona suporterii astia superbi cat suflet pentru echipa
    P.S. Respect si sa faceti treaba buna…

    Comentariu de beckhamARAD — Noiembrie 9, 2008 @ 2:01 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.