Un colt ultra’ uitat de lume

Februarie 15, 2009

Incidente la Ajax-Feyenoord

ajax-amsterdam-2-0-feyenoord-rotterdam10

Ajax vs Feyenoord este cel mai celebru „Klassiekers” din Olanda. Rivalitatea dintre fanii celor 2 echipe este vestita, fapt care a condus la numeroase incidente. Anii 90 au dus la o recrudescenta a acestora, organizandu-se mai multe intalniri intre suporterii acestor echipe. Cel mai celebru este fight-ul din martie 1997 de la Beverwijk, o localitate la 20 de km de Amsterdam, pe traseul feroviar pe care sosesc fanii lui Feyenoord. In urma acestei intalniri dintre hoolsii celor 2 echipe, unul dintre liderii gruparii F-Side a lui Ajax a decedat, iar alti numerosi suporteri au fost raniti.

Nici intalnirea de astazi nu a fost lipsita de incidente. 28 de persoane arestate duminica de plitia din Amsterdam, pentru „acte de violenta” comise inainte de meciul de campionat care a opus duminica dupa-amiaza pe Ajax si Feyenoord Rotterdam, a declarat agentia ANP citand surse din cadrul politiei olandeze. Conform acestora, cele 28 de persoane retinute fac parte dintr-un grup de suporteri ai lui Ajax care au aruncat cu sticle in directia fanilor lui Feyenoord in apropierea stadionului Amsterdam ArenA. Politia nu a precizat daca au existat raniti si nici daca arestarile sunt de natura judiciara sau administrativa.

Incidentele au continuat in timpul partidei, suporterii lui Feyenoord aruncand cu torte , obligand arbitrul partidei sa intrerupa in cateva randuri meciul. Dupa meci, suporterii lui Feyenoord au apelat la cantece pro-Hamas si slogane antisemite. De asemenea, alte incidente minore, izolate, au avut loc pe strazile din jurul Amsterdam ArenA, dupa meci.

1 comentariu »

  1. […] Feyenoord, incidente, Olanda, ultras — admin @ 1:40 pm In completare la articolul Incidente la Ajax-Feyenoord va prezentam cateva videoclipuri de la ciocnirile dintre suporterii celor 2 formatii olandeze si […]

    Pingback de Video-incidente la Ajax-Feyenoord « Un colt ultra’ uitat de lume — Februarie 17, 2009 @ 1:40 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.