Un colt ultra’ uitat de lume

februarie 17, 2009

COMUNICAT SUPORTER CLUB UTA

Filed under: Comunicate — Dodo @ 11:41 am
Tags:
Dragi arădeni,

Clubul fanion al Aradului, mândria şi simbolul acestui oraş timp de mai bine de 6 decenii, trece prin cele mai grele momente din întreaga sa istorie. Suntem conştienţi că, în urmă cu un an, când am a acceptat propunerea de a face parte din Asociaţia FCM UTA şi din Comitetul Director al acesteia, ne-am asumat o mare responsabilitate, în spiritul căreia încercăm să acţionăm acum, când am rămas singura entitate implicată cu adevărat din rândul acestui organism.

În acest moment, sintagma „UTA suntem noi” (şi cand spunem „noi” ne referim la întreaga comunitate a suporterilor utişti) nu mai este o metaforă ci o realitate. O realitate cert dureroasă şi chiar frustrantă, dar pe care, prin implicare şi unitate, o putem transforma în piatra de temelie a unei construcţii de care peste ani să fim mândri.

Suntem perfect conştienţi că se aşteaptă mult de la noi. Acest comunicat reprezintă promisiunea noastră pentru o transparenţă totală a activitaţii clubului nostru iubit.Deci, ce facem noi? Ce urmărim noi, cei ce gestionăm în prezent destinele Batrânei Doamne?

1.)Salvarea actualului sezon de liga II

Chiar dacă suntem conştienţi că doar un miracol ne mai poate ajuta să reluăm actualul sezon competiţional, suntem decişi să luptăm până la capăt pentru realizarea acestui scop. În acest sens, FCM UTA a decis să îi ofere domnului Gheorghe Vaczi un mandat de negociere cu orice potenţial investitor. De asemenea, îl mandatează să poarte discuţii cu reprezentanţii autorităţilor locale pentru a identifica posibile mijloace de sprijinire a clubului UTA.

2.)Activitatea de copii – juniori a clubului

Dintr-un punct de vedere mai pragmatic, trebuie să ţinem cont că, în acest moment, singurul bun concret şi sigur pe care clubul UTA îl deţine este centrul de copii şi juniori. Tocmai de aceea, în această perioadă, eforturile noastre se îndreaptă într-o mare măsură în asigurarea existenţei echipelor de copii şi juniori ai clubului. În afara demersurilor pe lângă FRF pentru asigurarea continuităţii competiţionale a echipelor de copii şi juniori ale Clubului UTA, contăm şi pe materializarea sprijinului promis de Consiliul Judeţean Arad în finanţarea, până în vară într-o primă fază, a acestui centru.

3.)Planul B – reconstrucţia de la zero

Sarcina cea mai neplăcută, dar extrem de importantă, pe care ne-o asumăm este însă cea de a lua în considerare falimentul actualei societăţi. În acest caz, singura variantă pentru ca UTA să continue să existe este înfiinţarea unei noi societăţi pe acţiuni care să înscrie echipa în eşalonul judeţean, cel mai probabil în Divizia D. Este o situaţie pe care nu ne-o dorim, însă reprezintă unica alternativă pentru ca echipa noastră să nu îşi piardă identitatea si istoria. Purgatoriul unor sezoane (noi sperăm să nu fie mai mult de două) în ligile inferioare (D şi C) este un sacrificiu incomparabil mai mic decât spectrul unei UTA care să aibe în dreptul titlurilor şi cupelor naţionale cifra 0.

4.)Sinergia eforturilor – toţi putem ajuta UTA

Familia UTA e risipită. Membrii ei se privesc cu neîncredere şi-şi risipesc energiile în proiecte ciudate. Ne mai regăsim la înmormântări unde schimbăm câteva vorbe grăbite. Însă UTA e unitate. Şi trebuie sa ne adunăm acasă. Ne asumăm responsabilitatea de a merge în întâmpinarea celor ce vor să ajute UTA. De la administraţia locală până la oamenii de afaceri din oraş şi nu numai. Sperăm sa găsim sprijin şi nu orgolii, parteneriat şi nu concurenţă, încredere şi nu suspiciune, deschidere şi nu ascunzişuri.

Asigurăm încă odată întreaga familie utistă că energiile şi priceperea noastră sunt canalizate la capacitate maximă pentru a asigura UTA-ei o reconstrucţie impecabilă din punct de vedere juridic, organizatoric şi financiar.

Ca arădeni ne simţim datori UTA-ei, ca suporteri ne simţim legaţi de existenţa ei, iar ca asociaţie suntem responsabili de identitatea ei. Tocmai de aceea, vă asigurăm că, dincolo de orice îndoială, NU LĂSĂM UTA SĂ MOARĂ!

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: