Un colt ultra’ uitat de lume

februarie 20, 2009

Incidente inainte de OM-Twente Eschede 0-1 (Cupa UEFA)

om-twente-0-1-3Incidente inainte de meciul OM-Twente intre suporterii olandezi si cei francezi. Totul a inceput putin dupa ora 20:05 in fata localului „Braseria Stadionului” din Marsilia, acolo unde se strang numeroase grupuri de suporteri ai lui Olympique, inainte de fiecare meci.

Mai multe zeci de suporteri olandezi (40-50), hools ai lui Twente, au iesit din statia de metrou din vecinatatea braseriei, au trecut pe langa masinile in care se aflau cei de la CRS care n-au reactionat in niciun fel. Olandezii au inaintat pe bulevardul Michelet incapand sa cante „Twente Hooligans”, provocandu-i pe suporterii marseilezi printre care se aflau mai multi tineri membrii din Commando Ultra ’84. Provocarile de la distanta au inceput, intai vocal apoi prin aruncare de diverse obiecte si s-a trecut la contact (40-50 olandezi si 25-30 de francezi). Totul a fost de scurta durata, olandezii se pare ca au iesit in avantaj. Cativa politisti aflati in apropiere au intervenit prompt cu bastoane si gaze lacrimogene.

Rezultatul? 2 politisti uosr raniti, 4 suporteri francezi si 1 olandez arestati, si mai multi lideri de brigazi care au fost condusi pe stadion de personalul de securitate din cadrul clubului.

Olandezii se lauda ca au facut prapad in Marseille, francezii le raspund ca la aceea ora majoritatea erau deja pe stadion, faptele sunt cele care vorbesc. Cei arestati vor compare in fata Tribunalului Corectional din Marsilia si vor fi judecati de urgenta pentru „violenta in grup cu ocazia unui eveniment sportiv”.

Reclame

Un comentariu »

  1. mda

    Comentariu de kkk — februarie 20, 2009 @ 5:06 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: