Un colt ultra’ uitat de lume

februarie 21, 2009

Comemorare Cristi Neamtu (22.08.1980-20.02.2002)

Vineri dimineaţă, mai multe facţiuni ale galeriei Universităţii Craiova, Ultras, South Guard, Sezione şi Praetoria au depus coroane de flori şi au aşezat un fular pe mormântul fostului portar al Ştiinţei, Cristi Neamţu, decedat pe 20 februarie 2002.

La 7 ani de la tragicul eveniment, conducerea clubului nu l-a uitat pe fostul portar, iar o delegaţie formată din Vicenţiu Neagoe, Dorel Stoica, Ovidiu Dănănae şi Cosmin Gângioveanu au depus o coroană de flori pentru Cristi Neamţu.

„Nu l-am cunoscut personal, dar îmi amintesc foarte bine ziua în care a fost înmormântat. Eram la juniori şi toate grupele de copii au condus cortegiul funerar. Este trist că acum, după 7 ani, în loc să-l vedem în poarta Craiovei, venim aici să depunem o coroană de flori. Nu-l vom uita niciodată pe Neamţu”, a declarat Ovidiu Dănănae. Şi Cosmin Gângioveanu şi-a amintit că a făcut parte din cortegiul funerar în 2002, pe atunci având 12 ani: „Eram mic, însă îmi amintesc că antrenorul nostru de la juniori, Dandu Ustabacieff, şi părinţii noştri au fost foarte afectaţi. Ne-au explicat să evităm contactele foarte dure, iar ai mei s-au temut tot timpul să nu păţesc ceva. Din păcate, Cristi Neamţu nu mai este printre noi. Păcat, era un portar foarte talentat, din ce am auzit”.

Căpitanul „juveţilor”, Dorel Stoica, a precizat că atunci când a semnat cu Universitatea, în vara lui 2005, s-a interesat de tragedia lui Cristi Neamţu. „Am auzit de el, ştiu că ar fi fost apropiat de vârsta mea, dacă nu mă înşel el împlinea 29 de ani dacă ar fi trăit. E o tragedie şi vom juca pentru el peste o săptămână la Iaşi. Sper să şi câştigăm, pentru a-i dedica victoria lui Neamţu”, a spus Stoica.Pe 14 februarie 2002, în cantonamentul din Cipru, la Larnaca, Cristi Neamţu s-a ciocnit într-un duel la minge cu Marius Şuleap, intrând imediat în comă profundă. A fost transportat de urgenţă la un spital din Nicosia, unde a fost diagnosticat cu fractură de mandibulă şi hemoragie cranio-cerebrală. Pe 20 februarie, la ora 10:20 dimineaţa, Neamţu a decedat.
Asociatia Suporterilor olteni a dat un Comunicat:

Comemorare Cristi Neamtu

Se implinesc 7 ani , dar parca a fost ieri , de cand  Cristi Neamtu  – unul dintre noi – a plecat sa apere poarta Raiului .  Alaturi de antrenorul Tica Otet, tunarul Oblemenco,  Zoli Crisan si Petrica Deselnicu  echipa ingerilor Craiovei se intregi si cu postul de portar . De acolo de sus ei vegheaza, cu sufletele lor de aur, devenirea Stiintei  pe pamant .

Asociatia Suporterilor Olteni    isi exprima  astazi respectul si recunostinta profunda pentru omul CRISTI NEAMTU  si pentru tot ce reprezinta acest veritabil simbol al onoarei si devotamentului  in marea familie a Stiintei .NU TE VOM UITA NICIODATA CRISTI, VEI DAINUI DE-A PURURI IN INIMILE  ALB-ALBASTRE ALE CRAIOVENILOR !

ASO

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: