Un colt ultra’ uitat de lume

februarie 25, 2009

Discuţii Jandarmerie – suporteri pe tema violenţei pe stadioane

Filed under: Din presa,Spectacol pe stadioane — admin @ 2:31 pm
2009-02-25_142946Conducerea Jandarmeriei Române s-a întâlnit marţi seară cu reprezentanţii grupurilor de suporteri ai mai multor echipe din liga profesionistă de fotbal, pentru a discuta pe tema Legii nr. 4/2008 privind combaterea violenţei pe stadioane, informează agenţia Rompres.

Reprezentanţii suporterilor au cerut să li se permită intrarea la competiţiile sportive cu fumigene şi torţe a căror greutate nu depăşeşte trei grame, precum şi posibilitatea de acces pe stadion cu beţe de steaguri din material plastic subţire, care nu prezintă pericol.
La discuţii, reprezentanţii grupurilor de suporteri au mai ridicat şi problema sancţionării acelor jandarmi care nu respectă prevederile legale pe timpul desfăşurării competiţiilor sportive.

„Am convenit cu reprezentanţii Jandarmeriei să fie sancţionaţi numai cu amenzi cei care vor introduce până la modificarea legii în vigoare materiale pirotehnice cu un conţinut exploziv de maximum trei grame. Conducerea Jandarmeriei a promis că va analiza şi sesizările noastre şi că va lua măsuri împotriva jandarmilor care nu respectă normele prevăzute de lege”, a declarat reprezentantul suporterilor echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, Adrian Degen.

La rândul său, generalul Olimpiodor Antonescu, prim-adjunct al comandantului Jandarmeriei Române, a recomandat suporterilor să ia legătura cu organizatorii competiţiei, singurii abilitaţi să ia o hotărâre în ceea ce priveşte doleanţa suporterilor de a intra la competiţiile sportive cu materiale pirotehnice din clasa I de risc.

Totodată, oficialul le-a sugerat suporterilor prezenţi la întâlnire să elaboreze o iniţiativă legislativă privind modificarea legii actuale de prevenire şi combatere a violenţei în sport şi să sesizeze în scris conducerea Jandarmeriei despre comportamentul abuziv al forţelor de ordine, prin intermediul unei adrese de e-mail (nfip@mira.gov.ro).

Nu în ultimul rând, generalul Olimpiodor Antonescu a mulţumit suporterilor prezenţi la întâlnire pentru deschiderea manifestată şi dorinţa acestora de a purta un dialog pe tema combaterii violenţei pe arenele sportive şi a îndemnat la un parteneriat deschis şi la respectarea prevederilor legilor în vigoare de către toţi participanţii la manifestările sportive: forţe de ordine, organizatori, cluburi, suporteri, ligă şi federaţie.

tvr.ro

Reclame

Un comentariu »

  1. e un pas inainte,sa recunoastem

    Comentariu de ag fan — februarie 25, 2009 @ 6:48 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.