Un colt ultra’ uitat de lume

martie 12, 2009

„Kop”odopera

Brazilia a mutat carnavalul pe gazon. Ajax a inventat fotbalul total. Milanul lui Sacchi a adus în iarbă falanga spartană. Barcelona a scos primul program de fotbal pe computer la scară 1 la 1. Iar Liverpool… Liverpool n-a inventat nimic. Însă suporterii săi au brevetat meciul în care ce se întâmplă pe gazon este secundar.

Chiar şi când pe acel gazon cel mai mare club din toate timpurile, Real Madrid, trăieşte cea mai mare umilinţă din istoria sa. La finalul meciului, 3.000 de spanioli hipnotizaţi au scandat „Liverpool”. Fanaticii albului regal nu salutau echipa lui Benitez. Un antrenor care, deşi este cel mai de succes în Liga Campionilor în ultimii cinci ani, nu este iubit în Spania natală. Pentru că nu exprimă spiritul de conquistador ci, mai degrabă, războiul inteligent propovăduit de Pentagon. Orgoliul spaniol aducea un omagiu celui mai frumos cor auzit vreodată. Cei trei tenori, Pavarotti, Domingo și Carreras, au cântat „You’ll Never Walk Alone”. Dar madrilenii admiteau la finalul dezastrului de la Liverpool că până şi acele voci divine nu puteau concura cu corul tribunei „The Kop”.

De-a lungul anilor, mari rivali ca Maradona, Ronaldinho sau Messi au primit aplauzele unui Madrid îngenuncheat, dar fascinat. Pe „Anfield”, starul care a vrăjit Madridul s-a numit „The Kop”. Preţul său este inexprimabil. Pentru toţi ceilalţi există Abramovici, Moratti, Berlusconi şi arabii.

Mihai Mironica – prosport

Reclame

3 comentarii »

 1. da doar the kop a vazut si mironica asta…sa se duca in polonia..grecia..turcia ..italia ..si exemplele pot continua…sa vada acolo cum se sustine o echipa…

  Comentariu de Peter — martie 12, 2009 @ 3:19 pm | Răspunde

 2. @peter: din punct de vedere al corului the kop este cam peste toti sa fim seriosi. grecii sunt fanatici, fac coregrafii frumoase, etc
  @mironica … nu inteleg de unde a scos duma cu razboiul inteligent propovaduit de pentagon. ce terminat ….

  Comentariu de blue — martie 13, 2009 @ 11:21 pm | Răspunde

 3. @ blue sincer t cam inseli…nu zic k nu sunt in top …dar exista si altii care mi se par mai spectaculosi…mai galagiosi…e doar parerea mea:)

  Comentariu de Peter — martie 16, 2009 @ 1:18 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: