Un colt ultra’ uitat de lume

martie 20, 2009

Comunicat Gruppo Sado 20

Filed under: Comunicate,Spectacol pe stadioane — Dodo @ 12:00 am
Tags: , , , ,
broderie-1Cu ceva timp în urmă spuneam într-un articol de pe fostul site al brigăzii “O a 4-a etapă a început odată cu sezonul 2007-2008, când am hotărât să ne întoarcem în Peluza Nord, consecinţă a faptului că lucrurile s-au schimbat faţă de momentul în care noi am ales să părăsim această peluză din motive pe care nu vrem să le mai amintim. În timp ce grupul nostru înainta mult prea lent, mulţi din membri şi-au pierdut în acele momente răbdarea şi încrederea, iar noi eram departe de ceea ce ne-am propus când am pornit pe acest drum. Erau momente în care eram 5-6 oameni în peluza, şi nu ne e ruşine să o spunem, şi nici nu ăsta e motivul pentru care am renunţat, adunând acuze din partea multora. Ceea ce noi am înteles este că fenomenul Ultras era la început în Iaşi şi pentru dezvoltarea şi perceperea lui ca atare, toţi aveam nevoie să fim împreună, renunţând la orgolii. Deşi ne-am alăturat galeriei din Peluza Nord, nu am renunţat la principiile după care ne-am ghidat încă de la început.”

Dar „vechile obiceiuri revin, sau poate nu au dispărut niciodată…” (ca să cităm dintr-un articol semnat de Laurenţiu, care pe noi ne-a atins foarte mult, “Atunci când şi ai tăi te dezamăgesc”). Chiar dacă acele persoane care ne-au dat motive să părăsim prima oară Peluza Nord, au ales între timp alt drum,  vechile obiceiuri au reapărut, de data asta preluate de alte persoane. Ideile noastre au început să devină din ce cele mai divergente cu cele ale celorlalte brigăzi din peluză, iar cei care ne împărtăşeau ideile, cei pe care noi îi considerăm prieteni, cei alături de care am trecut prin clipe grele, alături de care ne-am bucurat sau ne-am înecat amarul, au ales calea Peluzei Sud.

Ajunşi din nou la răscruce, am fost puşi în postura de a lua o decizie foarte importantă privind viitorul nostru ca brigadă, dar care ştim că va atrage multe reproşuri, duşmănie, invidie şi răutăţi. O decizie care, unora poate că li se va părea comică, dar care este strict necesară in condiţiile de faţă. Luăm aceasta decizie deoarce nu acceptăm să fim conduşi de persoane cărora nu le pasă de viitorul peluzei, de persoane care nu ştiu să se impună în propria peluză decât prin violenţă şi ameninţări. Nu vrem să se inţeleagă că luăm această decizie de frică sau pentru că suntem slabi, ci dimpotrivă, pentru că ne dorim o peluză puternică şi unită, dar nu prin forţă, ci prin prietenie, mentalitate si onoare.

Astfel am ales din nou drumul Peluzei Sud, acolo unde ne vom reîntâlni cu prietenii alături de care am petrecut clipe frumoase, atât în peluză cât şi în viaţa privată, cu care împărtăşim aceleaşi idei  si idealuri. Alături de ei vrem să luptăm pentru a construi o peluză mai bună.

„Dar parcă nimic nu doare mai mult decât dezamăgirea provocată de ai tăi.”
(„Atunci când şi ai tăi te dezamăgesc”, Laurenţiu)

Reclame

8 comentarii »

 1. Am si eu o intrebare dc ati asteptat pana acuma?
  1.ca sa va ceara gar.OI cate 20 de lei ptr deplasarea de la Vaslui,care era suportata de club?
  2.ca sa va ceara gar.OI cate 10 lei ptr deplasarea de la Steaua, care era suportata la fel de club?
  3. Acum ce asteptati ca sa va ceara domnul
  G-ar-OI cate 15 lei ptr cei ce nu au carnet de condus bicicleta?

  Comentariu de Seby — martie 20, 2009 @ 12:23 am | Răspunde

 2. este fascinant cum orasul cu cei mai multi locuitori,dupa inegalabilul Bucuresti,are mai putini ultrasi decat Vaslui,mai rau se ceeaza si doua peluze,minunat

  Comentariu de numai smecheri nr.1 — martie 20, 2009 @ 1:21 pm | Răspunde

 3. intr`adevar .. orasul are mult mai multi locuitori fata de vaslui, dar daca lumea nu e atrasa si nu e interesata de fotbal, ce sa facem ? sa`i obligam ? daca vasluiul , un oras foarte mic pe langa iasi nu are altceva decat fotbalul, nu e normal ca majoritatea sa se orinteze in aceasta directie ?

  Comentariu de GS — martie 20, 2009 @ 11:04 pm | Răspunde

 4. gs, lumea a fost atrasa.. aduti aminte cum era stadionul din copou prin divizia b, cand am promovat. cum erau copacii din jurul stadionului.

  daca echipa s-ar bate acolo sus, te asigur eu ca iasul ar face legea in prima liga;)

  Comentariu de unul — martie 20, 2009 @ 11:33 pm | Răspunde

 5. GS, vreau sa stiu si eu concret, ce iti ocupa tie timpul in Iasi iar eu in Vs nu pot sa fac lucru’ asta?

  Comentariu de cetatean — martie 20, 2009 @ 11:53 pm | Răspunde

 6. sa nu imi zici k lumea sta prin mall,viziteaza gradina botanica, palatul culturii si de asta nu vine la stadion…

  Comentariu de cetatean — martie 21, 2009 @ 12:01 am | Răspunde

 7. e vorba ca orasul fiind mai mare activitatile pot fi cat mai diversificate. nu ma intelege gresit. intr`un spatiu mai restrans atmosfera poate deveni monotona iar diversitatea alegerilor este mai mica, pe cand intr`un spatiu mai mare sansele de a te orienta spre cu totul altceva sunt mai mari.

  Comentariu de GS — martie 21, 2009 @ 10:30 am | Răspunde

 8. Am shi io o intrebare (nu e retorica shi nici jignitoare), ce echipa sustzinetzi?

  Comentariu de Costica — martie 22, 2009 @ 8:40 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: