Un colt ultra’ uitat de lume

martie 22, 2009

Mesaj al fanilor arădeni către oficialităţile locale

Filed under: Comunicate,Spectacol pe stadioane — admin @ 9:27 pm
Tags: , , , ,
Suporter Club UTA, prin forma sa de organizare în ONG, se revendică a fi parte componentă a societăţii civile arădene. Tocmai pentru că ne plasăm existenţa şi activitatea în interiorul comunităţii şi nu în afara ei, chiar dacă obiectul interesului nostru este unul bine definit, asociaţia noastră îşi manifestă înţelegerea şi solidaritatea cu ceilalţi parteneri din comunitatea arădeană, în demersul comun de a înfrunta şi depăşi criza economică ce afectează şi oraşul nostru, printr-o gospodărire atentă şi eficientă a banului public. Considerăm însă că o gestionare cumpătată a acestuia înseamnă eliminarea risipei şi împărţirea resurselor în limitele necesităţii către toate domeniile de activitate din viaţa publică a oraşului şi nu prin excluderea de la finanţare a unora dintre ele. În acest sens, deşi par a nu reprezenta o prioritate absolută, brandurile şi simbolurile oraşului trebuie să rămână în sfera de interes a autorităţilor locale deoarece în viaţa unei comunităţi supravieţuirea economică fără conservarea identităţii reprezintă un nonsens.

Asociaţia noastră, având acum în spate şi sprijinul celor peste 6.000 de semnături strânse în timpul campaniei «UTA – Mândria mea», doreşte să vă aducă din nou în atenţie că echipa de fotbal UTA reprezintă unul dintre aceste branduri care au dat identitate şi valoare oraşului pe care instituţiile din care faceţi parte îl admininstrează. Încă de la înfiinţare şi cu precădere în perioada în care, printr-o conjuctură independentă de voinţa noastră, am făcut parte din conducerea clubului, ne-am făcut un scop şi o datorie de onoare din a păstra neatinsă existenţa şi identitatea acestui club, care reprezintă mult prea mult pentru oraşul nostru ca să fie lăsat de izbelişte sau să fie transformat într-o «struţocămilă». În ciuda acuzelor total nefondate, bazate pe lipsă de informare sau chiar rea credinţă, cum că am fi fost părtaşi la dezastrul clubului, considerăm că scopul pe care ni l-am propus a fost atins deoarece nu ne-am asumat finanţarea clubului, demers utopic pentru un ONG de profilul nostru, ci păstrarea identităţii clubului UTA. Având conştiinţa împăcată, ne considerăm îndreptăţiţi în a aduce în atenţia dumneavoastră aceeaşi problemă pe care am ridicat-o şi în ultima parte a anului trecut: implicarea directă şi oficială a administraţiei locale în viaţa clubului UTA.

Pornind de la exemplele descoperite în ţară, am elaborat acele proiecte de asociere dintre consiliile local şi judeţean şi clubul UTA prin care aceste instituţii puteau în mod legal să contribuie cu o sumă rezonabilă la anumite sectoare din activitatea clubului UTA, cum ar fi: centrul de copii şi juniori, cantonamente, deplasări, alimentaţie, medicaţie, echipament sau organizarea meciurilor. Am constatat că acele proiecte nu au întrunit condiţiile pentru a fi susţinute de către domniile voastre. Deşi, din punctul nostru de vedere, dezbaterile şi interesul dumneavoastră pentru acele proiecte au fost mai mult mimate, ne asumăm răspunderea pentru eventualele inadvertenţe de ordin juridic. Suntem convinşi însă că studierea atentă a cadrului legal în care pot lua fiinţă asemenea asocieri va identifica mijloacele prin care o nouă formă a acestor proiecte, sau chiar alte proiecte cu aceeaşi ţintă, pot fi concepute şi puse în practică.

Contraargumentul, de necontestat de altfel, de care ne-am lovit în timpul campaniei «UTA – Mândria mea», a fost acela că şi dacă ar dori să se asocieze, instituţiile locale nu ar avea cu cine, deoarece la clubul UTA exista un vid managerial. În condiţiile actuale, în care UTA este condusă de o echipă managerială identificabilă, în care s-au făcut paşi importanţi în direcţia depăşirii crizei şi achitării tuturor datoriilor, în care UTA a renăscut competiţional într-o manieră care a surprins plăcut publicul arădean, considerăm amintitul contraargument ca fiind unul depăşit. O apropiere concretă a Consiliului Local şi a Consiliului Judeţean de clubul UTA, nu numai că ar constitui un sprijin extrem de important pentru cei care au avut «nebunia» ca în acestă perioadă să investească sume importante în salvarea de la faliment a clubului, dar ar fi, aşa cum am explicat şi pe durata campaniei noastre, un gest esenţial, fără de care orice activitate de lobby pentru atragerea de noi investitori la club ar avea şanse minime de reuşită.

Suntem încredinţaţi că am tras cu toţii concluziile fireşti în urma crizei fără precedent pe care a traversat-o clubul UTA. S-a adeverit că noi, arădenii, atunci când “ne ajunge cuţitul la os”, reuşim să ne adunăm, să punem umărul împreună pentru binele comun, lăsând orgoliile şi rivalităţile la o parte. Ne dorim ca de acum înainte să ne regăsim de aceeaşi parte a baricadei nu numai atunci când situaţia devine disperată. Aşa cum am menţionat, prin acest apel nu dorim să punem o presiune suplimentară pe un buget şi aşa insuficient, ci dimpotrivă. O investiţie decentă la timpul potrivit previne necesitatea uneia mult mai mari atunci când lucrurile scapă de sub control. S-a dovedit în cele din urmă realitatea sintagmei «UTA este Arad!», iar instituţiile de frunte ale acestui oraş nu pot şi nu trebuie să rămână în afara acestei realităţi!

Reclame

2 comentarii »

  1. mai tineti cu steaua?:)))

    Comentariu de freve — martie 23, 2009 @ 5:06 am | Răspunde

  2. @freve…suporterii lui „U” tin cu Dinamo?!…suporterii lui Poli tin cu Rapid?!…cei din peluza Sud Steaua sunt prieteni cu cei din peluza aradeana…asta nu inseamna ca aradenii tin cu Steaua…tu nu ai auzit de infratiri?

    Comentariu de adrian — martie 23, 2009 @ 1:29 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.