Un colt ultra’ uitat de lume

martie 27, 2009

Suporteri romani retinuti in Republica Moldova

Filed under: Spectacol pe stadioane,Stiri ultras — admin @ 11:47 am
Tags: , , ,
romania-mare-harta-judete”…In numele poporului Basarabiei, Sfatul Tarii declara: Republica Democratica Moldove-neasca (Basarabia), in hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunare, Marea Neagra si vechile granite cu Austria, rupta de Rusia acum o suta si mai bine de ani din trupul vechii Moldove…de azi inainte si pentru totdeauna se uneste cu Romania”. Declaratia Sfatului Tarii din 27 martie a fost acceptata de catre Romania, regele Ferdinand declarand, in numele poporului roman, „Basarabia unita cu Romania pe veci, una si indivizibila”.
Pentru a celebra aceasta zi istorica pentru neamul romanesc, membrii ai mai multor peluze din tara si multi alti romani, au plecat in ultimele zile spre Chisinau.
Nu s-a plecat organizat, tocmai pentru a preintampina eventualele probleme de acces in Republica Moldova, stiut fiind reticenta autoritatilor moldovenesti fata de accesul in tara a cetatenilor romani, mai ales in preajma zilelor de referinta ale istoriei poporului roman.
Din pacate pentru majoritatea celor care au incercat sa patrunda in ultimele zile pe teritoriul moldovenesc, tentativa lor s-a soldat cu un esec. In ultimele zile au fost oprite mai multe autoturisme, microbuze si autocare, iar astazi cca 16 cetateni romani au fost coborati la Ungheni din trenul Bucuresti-Iasi-Chisinau. Au fost dusi si inchisi intr-o incapere fara a li se da nici o explicatie, fara a li se permite sa-si cumpere de mancare sau de baut sau sa-si faca nevoile fiziologice. Au fost agresati verbal si moral. Alaturi de ultrasii romani, in acest grup se afla si o profesoara impreuna cu cativa elevi care se deplasau in Moldova pentru un schimb inter-scolar, asa cum cadrul didactic a facut acest lucru in ultimii 5 ani fara sa intanpline vreodata probleme la granita.
Dupa circa 3 ore, cei retinuti au fost obligati cu forta sa se suie intr-un tren spre Iasi desi nu l-a dat nici o explicatie pentru tot ce s-a intamplat.

Reamintim ca luni seara, cetatenii romani Razvan Cazacu si Radu Popescu, aflati legal pe teritoriul Republicii Moldova, au fost retinuti si au stat o noapte in izolatorul Comisariatului de politie al sectorului Buiucani, a doua zi Judecătoria Buiucani decizand expulzarea lor .

Reclame

Un comentariu »

  1. daca locuitorii „judetului” Basarabia nu reactioneaza in nici un fel,ce sa intelegem?! mult respect celor care au incercat sa sarbatoreasca

    Comentariu de numai smecheri nr.1 — martie 27, 2009 @ 1:21 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: