Un colt ultra’ uitat de lume

august 21, 2008

Ultraseria romana si internetul

Filed under: Spectacol pe stadioane — admin @ 10:22 am
Tags: ,

Multa lume „cu capul pe umeri” din lumea fenomenului recunoaste ca internetul a adus multe lucruri bune dar si a facut mult rau ultraseriei romane. Daca stam drept si judecam drept nu internetul este de vina pentru cele rele, ci unii dintre utilizatori care, ascunsi in spatele unui nick si cu ajutorul mouse-ului si tastaturii se transforma din niste tanci cu tuleiele abia mijite in niste superoameni „plini de calitati”: ani grei de peluza, mentalitate, coerenta, adepti ai violentei cu orice chip, etc. Plus ca mai sunt unii „inteligenti” care, pentru a etapa, isi dezvaluie nonsalant secretele in aceasta lume mirifica a internetului, fara sa constientizeze ca ar trebui sa se fereasca, pentru ca „prevederea e mama intelepciunii”. Cei cu mentalitate nu fac asemena greseli, dar ei sufera din cauza celorlalti, a „pseudo-ultrasilor”, a „ultrasilor de internet”, a „bagatorilor in seama”.

Majoritatea forumurilor si blogurilor dedicate acestui fenomen sunt pline de imbecilitati, copilarii, exagerari, mizerii, violenta, impertinenta, etc. Si culmea, autorii acestora sunt tineri care frecventeaza de putin timp peluzele, semidocti care credca isi pot da cu parerea despre orice, care emit judecati de masura fara sa aiba un background in spate, sau care nu isi iau minimile masuri de siguranta, stiind ca .

Cuvantul la ordine, care se regaseste in mai toate postarile si care este pe buzele tuturor, este MENTALITATE. Toti au mentalitate, toti se lauda cu asta, in numele mentalitatii ei stau pe internet si practica ultraserie. Din cauza lor, multi dintre cei care au cu adevarat mentalitate, din cei care au facut si care inca mai fac ultraserie, se feresc sa mai intre pe forumuri, sa mai dea interviuri, sa mai scrie articole. Pentru ca stiu ca impartasindu-si faptele si ideile izvorata din experienta lor, se „dezbraca” in fata unor asa-zisi si auto-intitulati ultrasi, adevaratii ultrasi de internet, o „fauna” bogata dar si super-daunatoare fenomenului.

Si daca aceste lucruri mai aveau nevoie de o confirmare, iata o stire de azi-noapte de la Antena 1:

Limbajul codat al suporterilor violenti si modul de operare al acestora pe internet i-au cam bagat in ceata pe jandarmi. Depasiti de situatie, ei s-au decis sa puna burta pe carte. Asa ca, vrand-nevrand, jandarmii romani s-au vazut nevoiti sa desluseasca tainele Internetului. Si asta de cand ultrasii isi aranjeaza bataile pe forumuri….”

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Dar acest lucru nu inseamna ca trebie sa ne ferim de internet, ci doar ca trebuie sa fim mai maturi, mai responsabili, sa constientizam ca nu trebuie sa ne punem „poalele in cap” in fata celorlalti, rufele trebuind sa le spalam in interior, nu in fata publicului larg, pe internet. E o chestie de mentalitate , dar si de marketing, „arata doar ce este frumos, ce trebuie sa se vada, si restul nu-l ascunde sub pres ci incearca sa ii diminuezi importanta si amploarea”. Pe site-urile si forumurile externe, sunt sute si mii de interviuri cu ultrasi, exista carti, reviste despre fenomen, dar ei stiu cum si ce sa comunice si ce nu. Noi inca nu stiam asta, noi umblam doar cu alb si negru, fara sa tinem cont de multitudinea tonurilor de gri.

17 comentarii »

  1. acelasi lucru m-am gandit si eu aseara cand am vazut stirea …oricum felicitari pt. articol mare dreptate !!!

    Comentariu de dd.s — august 21, 2008 @ 11:12 am | Răspunde

  2. adevarat

    Comentariu de FrontPress.ro — august 21, 2008 @ 12:03 pm | Răspunde

  3. ..oarecum este bine toata aceasta treaba cu internet-ul si cu ultilizatorii forumurilor cu tot 😀 jandarmeria romana „pune botul la orice” si asta-i bine !

    Comentariu de Bertstein Steinovich — august 21, 2008 @ 1:37 pm | Răspunde

  4. wow nici nu stiu sa vb :)) logic k ai prind frate la o bere nu venitzi si voi mai vb una alta 🙂 greu cu teoria asta in ziua de azi :))

    Comentariu de borcan — august 21, 2008 @ 1:39 pm | Răspunde

  5. in seara asta ne vedem la strand sa ne batem cu pistoale cu apa, stiti voi care, sa veniti cat mai multi ca avem destule pistoale „cu apa” ;))

    deseara apar la stiri =))

    Comentariu de cristi — august 21, 2008 @ 3:16 pm | Răspunde

  6. totusi eu cred ca ala strangea 200 de polisti nu politisti :))

    Comentariu de PTRS08 — august 21, 2008 @ 4:51 pm | Răspunde

  7. Imi vine sa mor cand aud cum incepe aia: „suporterii violenti”. Direct din start pe toti in aceeasi oala. Si toate materialele facute de presa in legatura cu acest subiect au aceeasi nota, de a desfiinta din start. Pacat.

    Comentariu de dR — august 21, 2008 @ 4:55 pm | Răspunde

  8. Si din ce cauza se intampla asta? Nu tot din cauza noastra? De fapt, a unora din noi, care in loc sa-si vada de ceea ce au de facut in peluza, se intereseaza mai mult de scandaluri si batai. Astia trebuie eliminati.

    Comentariu de pikciu — august 21, 2008 @ 7:25 pm | Răspunde

  9. Nu prea ar avea cum sa aiba un „background” in fata (doar in spate).
    Stiu ca nu e asta un capat de tara, dar n-am putut sa ma abtin de la comentariu.
    In rest, asta e singurul site/blog/forum despre suporteri pe care il urmaresc. Toate cele bune

    Comentariu de Bogdan — august 22, 2008 @ 1:50 am | Răspunde

  10. si baga imagini cu suporterii craiovei cand au fost dati afara din peluza anu trecut la meciul cu urziceni. nicio legatura cu vorbitul pe forumuri.

    Comentariu de Theodorus — august 22, 2008 @ 4:00 pm | Răspunde

  11. Chiar nu inteleg imaginile din stire..totusi avem si noi familii.

    Comentariu de danirapid — august 22, 2008 @ 7:03 pm | Răspunde

  12. astia numai au ce reportaje sa faca si fac cu ultrasi acu…
    Sa fim sanatosi…

    Comentariu de www.fx.je.ro — august 23, 2008 @ 2:30 pm | Răspunde

  13. Stop Abuzurilor… Prea Mult Exces De Zel /:) … Game Over

    Comentariu de BenLaden — august 24, 2008 @ 12:56 am | Răspunde

  14. au dat si gaborii de internet :)))) oricum daca e sa se intample trebuie sa fi idiot sa vb pe forum…ce draq telefoanene nu exista ???

    Comentariu de ultras_MCMXXI — august 24, 2008 @ 7:44 am | Răspunde

  15. @ ” ultras_MCMXXI ” : Te asigur ca cei care sunt in baza de date de la politie/jandarmerie au si telefoanele ascultate.( Ti-o zic sigur)

    Comentariu de dRk — august 25, 2008 @ 12:44 pm | Răspunde

  16. Ne intalnim-stiti voi care-sa facem-stiti voi ce-la 12 si un pik stiti voi unde…sa veniti cu stiti voi ce ca noi venim cu stim noi ce…stie cineva despre ce era vorba?….ca asta nu stim…:)))

    Comentariu de Impotriva fotbalului moden — august 25, 2008 @ 2:24 pm | Răspunde

  17. „Te asigur ca cei care sunt in baza de date de la politie/jandarmerie au si telefoanele ascultate.( Ti-o zic sigur)”

    Credeam ca toata lumea stie.

    Comentariu de Claudiu — august 27, 2008 @ 12:04 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.