Un colt ultra’ uitat de lume

septembrie 4, 2008

Putem fi solidari cu cei care au probleme?

Filed under: Ganduri ultras,Spectacol pe stadioane — admin @ 1:21 am
Tags: ,

Nu sunt oltean, nu sunt fan al Universitatii Craiova si nici nu am un „coup de foudre” fata de suporterii olteni numai eu stiind prin ce am trecut in unele deplasari la Craiova, dar ceea ce se petrece in ultimii ani la acest club ma indigna. Si ma refer la razboiul conducerii clubului craiovean, al lui mititelu in special, impotriva suporterilor propriului club. Totul a pornit de ani buni, nu de acum, dar in acest moment s-a ajuns prea departe, ceea ce s-a petrecut cu ocazia meciului lor cu Dinamo depasind orice limita.

Bineinteles ca Mititelu a incercat sa se scoata, aruncand o mare parte de vina pe clubul Dinamo si pe jandarmi, nespecificand ca, in conformitate cu Legea 4/2008, cei care raspund de orice incident pe stadion sunt cluburile (cel ospete pentru proprii suporteri), si in cazul in care clubul oaspete anunta ca nu are suporteri (asa cum este prin lege obligat sa o faca), singurul raspunzator pentru orice se petrece pe stadion este doar clubul gazda care are obligatia legala sa inchida sectoarele rezervate oaspetilor, si care este pasibil de sanctionare cu inchiderea stadionului in caz de incidente (pentru neluarea masurilor necesare in organizarea partidei). Mititelu nu a spus nici ca la sedinta tehnica dinaintea meciului, reprezentatul Universitatii (vicele clubului) a specificat clar, in fata observatorului partidei, ca Stiinta „nu va avea la acest meci suporteri” si ca nu preia sectorul oaspetilor.

Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre faptul ca prin impiedicarea suporterilor olteni sa ajunga la meciul din Stefan cel Mare (fapt care este, din punctul meu de vedere o marsavie pusa la cale si regizata de conducerea Universitatii in complicitate cu jandarmeria) s-a creat un precedent care poate fi urmat si de alti conducatori de cluburi atunci cand vor fi contestati de proprii suporteri. la Craiova, oltenii ii vor pregati probabil un raspuns la meciul cu Poli Timisoara. dar cred ca este cazul ca intreaga ultraserie romana sa ia atitudine impotriva celor intamplate.

De aceea lansez propunerea ca la meciurile din cadrul etapei a 7-qa a Ligii 1, si de ce nu si in Liga a 2-a, cat mai multe peluze sa afiseze mesaje impotriva conducerii clublui oltean, a lui mititelu, si de solidaritate cu ultrasii olteni. Stiu ca s-a mai facut acest lucru acum cativa ani atunci cand alt specimen cu ochelari de soare si creier de maimuta, bercea pe numele lui, s-a razboit cu ultrasii Petrolului de atunci, si cred ca este cazul sa o facem si acum, pentru ca nu cred ca putem sta nepasatori, deoarece oricand acest lucru ni se poate intampla si noua, fie ca suntem din Bucuresti, Timisoara, Constanta, Iasi, Brasov sau orifce alt oras cu echipa de fotbal.

Putem face asta? Sau ura, dusmania, ingamfarea si prostia este mai mare decat ideile care stau la baza fenomenului ultras. Suntem in stare sa dam niste bani pentru vopsea si panza sau pastram banii pentru tricou si sapca cu patratele? Suntem in stare sa vedem mai presus de orice faptul ca, mai devreme sa mai tarziu, vom pati toti asa ceva?
Sudului dinamovist s-a incercat sa i se inchida gura defintiv acum cativa ani de catre conducerea propriului club, jiji a incerc acelasi lucru pe sudul stelist, petrolistilor bercea le mutase si echipa daca a vazut ca nu poate razbate altfel, la Constanta ani de zile Bosanceanu a incercat sa desfiinteze galeria, neprimind pe stadion decat pe baza de tabel nominal, si abuzuri grosolane s-au petrecut pe multe alte stadioane din Romania. Acum mititelu a oprit propria galerie sa ajunga la un meci foarte important.
Putem lua atitudine? Putem demonstra din nou ca in momentele grele putem fi cat decat uniti?

21 comentarii »

  1. Poate ar fi buna si o petitie sa o prezinte baietii la tribunal daca vor merge mai departe pe cale judecatoreasca.

    Comentariu de dR — septembrie 4, 2008 @ 1:41 am | Răspunde

  2. ar fi frumos inca un protest cum a fost cel de anul trecut.

    Comentariu de fcd — septembrie 4, 2008 @ 3:16 am | Răspunde

  3. Lasa-ne, bai nenica !
    Amenzile cine le plateste, stadioanele goale, fara suporteri, sau brichetele din tribune ?
    Tu, eu ???
    Nu, finantatorii sau proprietarii cluburilor.

    Comentariu de dragosblue — septembrie 4, 2008 @ 4:36 am | Răspunde

  4. @dragosblue

    Nici eu, nici tu, ci ACELE PERSOANE CARE PROVOACA incidentele. Cluburile sunt obligate prin legea 4 sa aiba camere de luat vederi a.i. sa poata surprinde orice se intampla pe stadion. Deci sa ii ridice si sa plateasca doar cei care sunt vinovati.
    Dar pentru ca nu sunt in stare sa faca asta, atunci ii pedepsesc pe toti.
    Este o generalizare paguboasa, ceva de genul „toate femeile sunt curve” doar pentru ca unele chiar sunt, de aceea se spune ca „ultrasii sunt niste animale si infractori” pentru ca unele persoane din peluze poate chiar sunt, si pentru ca nu pot sa individualizezi, arunca cu noroi in toti.

    Comentariu de admin — septembrie 4, 2008 @ 9:11 am | Răspunde

  5. Nu stiu neaparat daca are rost protestul masiv impotriva lui Mititelu. Cei care au speculat greseala lui au fost organizatorii, club de traditie militienesc, care au luat toata masurile ca suporterii sa nu intre. Nu stiu daca neaparat trebuie sa aratam cu degetul 100% spre Mititelu.

    Comentariu de dever — septembrie 4, 2008 @ 9:37 am | Răspunde

  6. „Putem face asta? Sau ura, dusmania, ingamfarea si prostia este mai mare decat ideile care stau la baza fenomenului ultras.” – tot respectu` ! ,, inca mai exista si oameni cu cap, in peluzele din romania.

    Comentariu de spliff — septembrie 4, 2008 @ 11:45 am | Răspunde

  7. sa ma scuzati k deviez d la subiect:| dar pt baetii d la site am si eu o rugaminte: scrieti fratilor sa vedem toata fraza:) k jum din fraza nu o vdm si nu mai inteleg nik:) faceti economie??? ms frumos si poate s ia atitudine

    Comentariu de steaua sud — septembrie 4, 2008 @ 12:05 pm | Răspunde

  8. @steaua sud

    La ce fraza te referi? Ce nu se vede?

    Comentariu de admin — septembrie 4, 2008 @ 12:15 pm | Răspunde

  9. de refera la faptul ca scrisul in partea dreapta,este acoperit de coloana cu categorii’,’calendar’,’arhiva’,;blogroll’…asa mi se intampla si mie.

    Comentariu de AGAINST MODERN FOOTBALL — septembrie 4, 2008 @ 1:25 pm | Răspunde

  10. Nu la toti se intampla asta. La mine se vede bine, si pe IE si pe Mozzila si pe Google Chrome.

    Comentariu de Andrei — septembrie 4, 2008 @ 1:42 pm | Răspunde

  11. sorry, nu stiu de ce, la mine se vede bine, e chiar distanta de cca 1 cm intre ultimele cuvinte si coloana din dreapta

    Comentariu de admin — septembrie 4, 2008 @ 1:43 pm | Răspunde

  12. cred ca acest lucru se poate face deoarece ce li sa intamplat oltenilor se poate intampla oricui si in astfel de momente trebuie sa uitam cu totii de rivalitati si sa fim uniti ,altfel incet incet fenomenul moare

    Comentariu de eu — septembrie 4, 2008 @ 2:23 pm | Răspunde

  13. iar va bagati in cacaturi. Mititelu stia foarte bine care parte a galeriei merge la meci si aici se incheie discutia. Nu venea niciunul pasnic.

    Comentariu de de3de3 — septembrie 4, 2008 @ 3:18 pm | Răspunde

  14. asa vede si la mine acum…la cca 1cm distanta

    Comentariu de AGAINST MODERN FOOTBALL — septembrie 4, 2008 @ 3:40 pm | Răspunde

  15. nu la toate subiectele de vede asa.. am patit si eu.. dar acesta se vede bine..

    Comentariu de TonY — septembrie 4, 2008 @ 6:19 pm | Răspunde

  16. pt admin: tu vrei camere video pe stadioane care sa identifice „animalele”… care stadioane frate, ca in afara de ghencea restul sunt adevarate epave. stii care e problema cea mare?!? iti spun eu: suntem cea mai nenorocita natie de pe pamantul asta… aste e problema. calitatea UMANA a romanilor lasa de dorit. de aici pleaca totul. ar fi prea multe de spus si nu are rost…

    Comentariu de florin — septembrie 4, 2008 @ 6:48 pm | Răspunde

  17. #

    iar va bagati in cacaturi. Mititelu stia foarte bine care parte a galeriei merge la meci si aici se incheie discutia. Nu venea niciunul pasnic.

    Comentariu by de3de3 — septembrie 4, 2008 @ 3:18 pm

    si care parte a galeriei mergea la meci?

    Comentariu de UC'48 — septembrie 4, 2008 @ 7:07 pm | Răspunde

  18. #

    iar va bagati in cacaturi. Mititelu stia foarte bine care parte a galeriei merge la meci si aici se incheie discutia. Nu venea niciunul pasnic.

    Comentariu by de3de3 — septembrie 4, 2008 @ 3:18 pm

    si care parte a galeriei mergea la meci????

    Comentariu de UC'48 — septembrie 4, 2008 @ 7:08 pm | Răspunde

  19. nu exista parti ale galeriei. toata lumea a mers la meci la fel cum toata lumea il contesta acum pe miti

    Comentariu de Freedom — septembrie 4, 2008 @ 7:57 pm | Răspunde

  20. sa nu uitam nici de baietii din timisoara ce nedreptate li sa intamplat cred ca ar trebui facut cv si in acest caz deoarece mafia din fotbalul romanesc a ajuns prea departe si acum fotbalul este doar o afacere nu mai este al nostru al suporterilor

    Comentariu de eu — septembrie 4, 2008 @ 8:56 pm | Răspunde

  21. Cel mai bine ar fi sa declansati o greva generala – sa nu va mai prezentati la meciuri, macar o etapa sau doua. Si o sa inceapa sa-i doara la buzunar atunci…

    Comentariu de epimeteu — septembrie 4, 2008 @ 10:57 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Blog la WordPress.com.