Un colt ultra’ uitat de lume

februarie 26, 2009

Din nou impreuna

Filed under: Din presa,Spectacol pe stadioane,Stiri ultras — admin @ 9:14 pm
Tags: , ,
REVENIRE… Dupã ce timp de un an si jumãtate a activat în Peluza Sud a „Municipalului“, grupul Furieux va reveni, începând cu acest retur, în Peluza Nord, alãturi de celelalte brigãzi.

Primul sezon al Vasluiului în Liga I a fost unul foarte important din punctul de vedere al activitãtii suporterilor vasluieni. Chiar dacã echipa s-a aflat în lupta pentru salvarea de la retrogradare, acestia nu au încetat sã-si încurajeze favoritii indiferent de rezultatul de pe tabela de marcaj. În urma unor neîntelegeri între membrii peluzei, în vara anului 2007, grupul Furieux a ales sã se mute la peluza opusã, a stadionului „Municipal”. Fiind divizati, suporterii vasluieni nu au mai putut face aceeasi atmosferã, efectele resimtindu-se pe parcurs, aportul peluzelor simtindu-se doar la meciurile importante.

În pauza de iarnã, suporterii din cele douã peluze s-au întâlnit si au discutat despre revenirea la o singurã peluzã. Astfel, dupã un an si jumãtate, timp în care si-a desfãsurat activitatea la Peluza Sud, grupul Furieux va activa din nou în Peluza Nord, acolo unde se va alãtura celorlalte factiuni, Dorobantii si Excentric. „Cât am fost uniti, am fãcut lucruri frumoase împreunã, dar ne-am divizat si am dat de greu. Revenirea grupului Furieux la Peluza Nord este o alegere bunã, care va fi de folos pentru toatã lumea. Sperãm cã vom face aceeasi atmosferã care era pe stadionul nostru în primii ani de Liga I”, a declarat Narcis, liderul galeriei vasluiene.

De la Brigada Supremã, la Peluza Nord Vaslui

În 2002, anul înfiintãrii echipei vasluiene, numãrul suporterilor care îsi încurajau echipa din peluzã era foarte mic, aproximativ 50-100 de membri. Atunci, pe gard era un singur banner, Brigada Supremã, numele sub care s-a consacrat galeria vasluianã în tarã. În sezonul 2003-2004 si-a fãcut aparitia primul grup, Dorobantii, un nume original pentru orasul Vaslui. De asemenea, au mai apãrut Alcoholic Group si Nord, brigãzi care nu au rezistat prea mult, mai ales din lipsã de membri. Odatã cu promovarea echipei în primul esalon, suporterii s-au mutat definitiv în Peluza Nord a stadionului, iar performanta echipei aduce mai multi sustinãtori la stadion. Astfel, apare grupul Radical, însã nu rezistã niciun sezon, steagul de gard fiind capturat în deplasare, pe Giulesti, de cãtre fanii rapidisti. Tot în sezonul 2005-2006, apare gruparea Furieux, brigadã existentã si acum în peisajul ultras local. Pe parcurs, Brigada Supremã îsi schimbã conotatia, schimbându-si statutul în grupare, care însã, s-a autodesfiintat. De asemenea, a mai apãrut si gruparea Devils, majoritatea membrilor fãcând parte din fostul Radical, însã si acestia s-au autodesfiintat la putin timp dupã aparitie. Ultimul grup care si-a fãcut aparitia în peluzã este Excentric, o brigadã formatã în mare parte de tineri, cu un mare rol în viitorul peluzei vasluiene.

Adevarul de Vaslui-Marcel Chiriac

7 comentarii »

  1. in sfarsit o veste buna care ajuta fenomenul ultras din Romania.

    dar e incredibil.. in vreo 7 ani de istorie al clubului au fost cam tot atatea grupari…

    Comentariu de dragosh — februarie 26, 2009 @ 10:26 pm | Răspunde

  2. cum bate vantu..asa si astia

    Comentariu de 1 — februarie 26, 2009 @ 11:59 pm | Răspunde

  3. Suporterii vasluieni organizeazã deplasare la Bucuresti, unde FC Vaslui va da piept cu vicecampioana României, Steaua Bucuresti. Meciul dintre cele douã echipe va avea loc vineri 27 februarie, de la ora 20.45. Transportul si biletele de intrare la meci sunt GRATUITE.http://www.fcvaslui.info/home.htm
    Jenant…

    Comentariu de 1964 — februarie 27, 2009 @ 12:06 am | Răspunde

  4. Suporterii vasluieni organizeazã deplasare la Bucuresti, unde FC Vaslui va da piept cu vicecampioana României, Steaua Bucuresti. Meciul dintre cele douã echipe va avea loc vineri 27 februarie, de la ora 20.45. Transportul si biletele de intrare la meci sunt GRATUITE.http://www.fcvaslui.info/home.htm
    Jenant…

    nu stiu daca este jenant, deoarece multe galerii din tara folosesc aceasta metoda , mai un sponsor mai o impulsionare.
    Ps: din cate stiu si sunt sigur de asta biletele pe Ghencea sunt platite de catre suporteri ( nu exista reciprocitate ca pe alte stadioane ), asa ca nu mai baga de la tine ca nu`ti sta bine.

    in sfarsit o veste buna care ajuta fenomenul ultras din Romania.

    dar e incredibil.. in vreo 7 ani de istorie al clubului au fost cam tot atatea grupari…

    Comment de dragosh — februarie 26, 2009 @ 10:26 pm

    In acesti 7 ani a vasluienilor poate au avut alea 7 Grupari dar au ajutat mult in constructia fenomenului din romania , fenomenu in romania nu sta numai in echipele din Capitala si cred ca cei de la Vaslui au facut ceva pentru asta si vor face incontinuare cum au facut`o si pana acu.

    Comentariu de dinsud — februarie 27, 2009 @ 5:13 pm | Răspunde

  5. cu ce au ajutat ma vasluienii fenomenul ultra cu alea 7 brigazi ? :)))

    s-au mutat la nord ca la sud numai puteau fata, cam toti vroiau sa ii sparga si stelistii si rapidistii si constantenii si „rivalii” lor iesenii ce naiba sunteti asa creduli?

    Comentariu de hahaha — februarie 27, 2009 @ 10:33 pm | Răspunde

  6. subscriu la cel de mai sus

    Comentariu de dj sleek — februarie 28, 2009 @ 10:58 am | Răspunde

  7. s-au mutat la nord ca la sud numai puteau fata, cam toti vroiau sa ii sparga si stelistii si rapidistii si constantenii si “rivalii” lor iesenii

    asta e cea mai tare faza! nebunule, dar ce treaba am fi avut noi cu stelistii sau rapidistii? sau ti se pare ca de nu am fi facut fata? stai linistita fata mea, nu mai fa tu presupuneri!

    noi nu am fugit de stelisti, rapidisti sau constanteni! ci ne-a fost frica de ieseni si de asta ne-am mutat!

    Comentariu de coco jambo — martie 3, 2009 @ 2:46 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.